10 Nisan 2014 Perşembe

Film haberlerine bakmanın yararları!

Geçenlerde film haberlerine bakıyordum. İyi ki bakmışım çünkü uzun zamandır izlemediğim çok iyi bir  film aklıma geldi.
Tekrar izleyince bir kez daha filmin ne kadar muhteşem olduğunu fark ettim. Merak ediyorsunuzdur hangi film diye söyleyeyim Esaretin Bedeli'ni izledim. Yapılmış en mükemmel filmlerden biri özellikle de hayranı olduğunuz aktör ve ya aktrislerden biri oynuyorsa. Filmin konusu şöyle:

Esaretin Bedeli (İngilizce: The Shawshank Redemption), Frank Darabont'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği, başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın yer aldığı 1994 yapımı Amerikan dram filmidir.
Stephen King'in Rita Hayworth ve Shawshank'in Kefareti adlı novellasından uyarlanan film, masumiyetini iddia etmesine rağmen karısını ve sevgilisini öldürdüğü gerekçesiyle Shawshank Devlet Cezaevi'nde yaklaşık 20 yılını geçiren bankacı Andy Dufresne'in hikayesini anlatır. Cezaevinde kaldığı süre boyunca diğer mahkûmlardan Ellis Boyd "Red" Redding ile arkadaşlık kuran Dufresne, cezaevi müdürünün para aklama faaliyetlerine yardım etmeye başladıktan sonra gardiyanlar tarafından korunmaya başlanır.
Film, gişe hasılatının bütçesini zor karşılamasına rağmen eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve birçok ödüle aday gösterildi. Sonrasında kablo televizyon, VHS, DVD ve Blu-ray üzerinde dikkate değer bir ilgi gördü. Amerikan Film Enstitüsü'nün hazırladığıAFI'nın 100 Yılı... 100 Film listesinin 10. yıldönüm sayısına dahil edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder